Izaberite
Korpa

Mitovi naroda sveta

Mitovi naroda sveta
-15 %

Mitovi naroda sveta

Svaka kultura ima svoje osobene priče, koje u sebi čuvaju stara verovanja, u kojima se bogovi, duhovi, veštice i čudovišta šetaju među ljudima, priče koje otvaraju vrata i prozore u druge svetove. Takve priče Pčelica je okupila u zbirci jednostavnog naziva – Mitovi naroda sveta. U ovoj knjizi su zastupljeni  mitovi različitih kultura, koji nam otkrivaju bogatstvo i raznovrsnost motiva, tema, verovanja i shvatanja čoveka i sveta: U potrazi sa Svetim gralom (keltski mit), Riba koja govori (indijski mit), Hijavata (mit severnoameričkih idijanaca), Torov čekić (skandinavski mit), Herakle u podzmnom svetu (grčki mit) i Perun i tajna vatre (staroslovenski mit).

Autor ovog izdanja je Miloš Mijatović, a ilustratori su Jovan Ukropina, Aleksandar Zolotić, Mijat Mijatović, Bojan Radovanović i Siniša Banović.

Napišite komentar

Loše Dobro
Captcha

1487,50 RSD
1750,00 RSD
MP : 1487,50 RSD
Naš sajt koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.