Izaberite
Korpa

Lektira za 1. razred osnovne škole

Lektira za 1. razred osnovne škole

Lektira za 1. razred osnovne škole
Osnovni podaci
Izdavač Pčelica izdavaštvo
Ilustrator Jovan Ukropina
Uzrast 7-10 Mlađi školarci
Format 150x190
Povez Mek, šiven

Komplet sadrži izbor iz basni ŽIVOTINJE IMAJU REČ,  NAŠ JE SAD CEO SVET – Jovana Jovanovića Zmaja, slikovnicu RUŽNO PAČE I DRUGE ILUSTROVANE BAJKE ZA DECU, ali i dodatak u vidu radnih listova sa teorijskim dodacima i pitanjima za metodičku obradu domaće lektire, rečnike nepoznatih reči i biografije pisaca.

ŽIVOTINJE IMAJU REČ
U pitanju je zbirka adaptiranih basni Ezopa, Lafontena i Dositeja Obradovića. Izbor basni je napravljen tako da obuhvati one najpoznatije i sa najjačim moralnim porukama koje će imati vaspitno dejstvo na mališane. Basne su ilustrovane što dodatno doprinosi njihovoj slikovitosti, a deci pomaže da razumeju situacije i likove.

NAŠ JE SADA CEO SVET
U pitanju je izbor najlepših i najpoznatijih pesama za decu Jovana Jovanovića Zmaja. Zbirka je ilustrovana, poseduje biografiju pesnika i rečnik manje poznatih reči radi lakšeg razumevanja teksta.

RUŽNO PAČE I DRUGE ILUSTROVANE BAJKE ZA DECU
Ružno Pače i druge ilustrovane bajke je izbor od četiri adaptirane bajke: Ružno Pače, Crvenkapa, Čarobni pasulj i Obućar i vilenjaci. Adaptacijom ove bajke su prilagođene početnom samostalnom čitanju i razumevanju pročitanog teksta koji prate živopisne ilustracije. One dodatno podstiču maštu dece.

Autori ovih izdanja su Ezop, Lafonten, Dositej Obradović i Jovan Jovanović Zmaj, a ilustrator je Jovan Ukropina.

Napišite komentar

Loše Dobro
Captcha

750,00 RSD
MP : 750,00 RSD
Naš sajt koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.