Književne novine „Svitak” i list za decu „Momčilo” iz Požege tradicionalno dodeljuju književne nagrade „Momčilo Tešić” autorima koji pišu na srpskom jeziku, a čija su dela namenjena deci.
Žiri koji je zasedao u sastavu Gordana Maletić, predsednica, i članovi Milijan Despotović i Branko Stevanović, jednoglasno je doneo odluku da Književnu nagradu „Momčilo Tešić” za knjige objavljene u 2022. godini dodeli književnicima Stevanu Miloševiću za epistolarnu prozu „Pisma iz Verzuniuma” i Dušku Domanoviću za zbirku pesama „Navrh dima iz dimnjaka”, obe u izdanju Pčelice. Nagrada „Momčilo Tešić” za ukupno književno delo u oblasti poezije i proze za decu dodeljuje se Ljubiši Đidiću, književniku iz Kruševca.
U obrazloženju žirija između ostalog se navodi da je autor Stevan Milošević uspeo da u formi pisama koje piše bezimeni dečak u invalidskim kolicima „predstavi čitaocu unutrašnji život glavnog junaka i specifičan način na koji se prilagođava velikom svetu oko sebe”.
Zbirka pesama Duška Domanovića „odiše izmišljenim, šalozbiljnim i neverovatnim stihovima, napominjući da je život najčudniji od svih čudesa usmeravajući čitaoca da brodi rekom sitnih i krupnih doživljaja koji ga mogu u isto vreme i zasmejati ali i zamisliti”.
Zbirka pesama „Navrh dima iz dimnjaka” Duška Domanovića dobitnik je i nagrada Srebrno Gašino pero i Dositejevo pero, dok su „Pisma iz Verzuniuma” Stevana Miloševića nosilac priznanja „The White Ravens” koju dodeljuje Internacionalna biblioteka za decu i mlade iz Minhena.