U organizaciji Gradske biblioteke Vladislav Petković Dis iz Čačka, već 24. godinu zaredom održava se manifestacija Štampana reč, u vidu podrške čačanskim izdavačima, autorima i dizajnerima. U želji da se vrednuje i podstakne rad u oblasti izdavaštva zaslužnim pojedincima dodelju se i nagrade Isailo A. Petrović i Danica Marković.
Ove godine navršava se 125 godina od osnivanja prve čačanske štamparije u vlasništvu knjižara Isaila A. Petrovića, a nagrada koja nosi njegovo ime dodeljuje se u oblasti ilustracije, kao i dizajna i grafičkog oblikovanja književnog dela. Ove godine nagrada je dodeljena ilustratoru Tihomiru Čelanoviću i dizajneru Matiji Blagojeviću, a za opremu knjige „Priča o jednoj neposlušnoj nozi” Dušana Radovića. Čačanska Pčelica ovu knjigu objavila je u čast 100 godina od rođenja Dušana Radovića, a ilustrator Tihomir Čelanović već je nagrađen za ilustraciju ove knjige i to od strane Udruženja likovnih umetnika i dizajnera Srbije.
Nagrada Danica Marković, koja nosi ime čačanske pesnikinje, dodeljuje se za Knjigu godine čačanskog izdavaštva. Ove godine pripala je Danici Otašević, koja je priredila knjigu „Pupin, Tesla i američki Srbi: iz dijaspore i crkve u Americi”, na osnovu pisane zaostavštine Čačanina Radoja Jankovića. Simbolično je da je Danica Otašević, kao direktor čačanske biblioteke i osnovala ovu nagradu.
Izložbu prošlogodišnje čačanske izdavačke produkcije prigodnom besedom otvorio je književnik Duško Jevtović, a autor postavke, koja će za javnost biti otvorena do kraja februara, je bibliotekar Tijana Bežanić.