PČELICA IZDAVAŠTVO dobitnik je tri nagrade Dositejevo pero za izdanja objavljena u 2021. godini. Najveći dečiji žiri na svetu sastavljen od 264 člana, učenika osnovnih škola Beograda, vrednovao je i ocenio najbolje knjige za decu domaćih autora.
Odlukom dečjeg žirija 3. mesto u kategoriji mlađeg uzrasta pripalo je romanu BAKSUZ SREĆKO I NJEGOVE NEVOLJE, autora Bojana Ljubenovića i ilustratorke Natalije Krstić. U kategoriji naslova za stariji uzrast nagrade su dobile dve knjige iz edicije ZNAMENITE SRPKINJE IZ PERA KNJIŽEVNICA ZA DECU: 1. mesto je pripalo ilustrovanoj romansiranoj biografiji MILUNKA SAVIĆ ‒ HEROINA NEŽNOG SRCA, autorke Slavke Petković Grujičić i ilustratora Igora Krstića, a 2. mesto ilustrovanoj romansiranoj biografiji DESANKA MAKSIMOVIĆ ‒ BAJKA O ČOVEČICI, autorke Violete Jović i ilustratora Igora Krstića.
Za Nagradu Dositejevo pero obično se kaže da ima najstroži žiri na svetu, pa nagrada dečjeg žirija svake godine pokazuje čitanost Pčeličinih knjiga što se ove godine potvrdilo sa tri dobijene nagrade.