Na 27. Međunarodnom sajmu knjiga Banjaluka 2022. Pčelici je dodeljena nagrada Stuplje ‒ za negovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti, a za II kolo edicije Znamenite Srpkinje iz pera kniževnica za decu.
U okviru drugog kola objavljeni su sledeći naslovi: PRIČA ZA LAVA – MILEVA MARIĆ AJNŠTAJN, autorke Zorice Кuburović, NAŠA NADA – NADEŽDA PETROVIĆ, autorke Olivere Nedeljković, BAJKA O ČOVEČICI – DESANKA MAKSIMOVIĆ, autorke Violete Jović, POZIV NA BIS – ŽANKA STOKIĆ, autorke Gordane Vlajić, i HEROINA NEŽNOG SRCA – MILUNKA SAVIĆ, autorke Slavke Petković Grujičić.
U obrazloženju žirija se navodi: „Znalački napisane biografije znamenitih Srpkinja obiluju događajima i ličnostima iz nacionalne istorije što bi u mladim čitaocima trebalo da probudi ili dodatno inicira želju za saznanjima iz sopstvenog bogatog kulturnog naslijeđa, na kome počiva nacionalni identitet svakog naroda – ističe žiri i objašnjava da je riječ o zahtjevnom projektu na kome su angažovane najpoznatije knjige za djecu, čije tekstove prate ilustracije akademskog slikara i poznatog ilustratora Igora Krstića.”
Nagradu je ovlašćenom zastupniku Pčelice za teritoriju Bosne i Hercegovine, Mladenu Blagojeviću, uručila urednica kulture u „Glasu Srpske” Milanka Mitrić.
Celokupna edicija od devet naslova nosilac je već dva priznanja: Nagrade „Danica Marković” za izdavački poduhvat kao i Nagrade za najbolju ediciju hercegnovskog sajma knjiga. Knjiga Vesne Aleksić „Mesečina u koferu ‒ Milena Pavlović Barili”, koja je deo ove edicije, dobitnik je nagrade Dositejevo pero.