Izdavačka kuća Pčelica i ove godine, na jubilarnom 60. Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji, koji se održava od 6. do 9. marta, izlaže svoj izdavački program i predstavlja srpsko izdavaštvo za decu.
Pčelica se, ovom najvažnijem događaju na svetu posvećenom pravima na objavljivanje knjiga za decu i mlade, najviše fokusirala na ilustrovane knjige koje zauzimaju dominantno mesto u izdavačkom programu mnogih izdavača za decu širom sveta.
Neka izdanja premijerno su objavljena i to najpre na engleskom jeziku, kao što su dve slikovnice Maje Koraksić Zaljubljena žaba i Ptica bez doma sa ilustracijama Biljane Mihajlović, ali i Lajka među zvezdama, autora Gorana Markovića sa ilustracijama Aleksandra Zolotića.
Na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu predstavljene su ilustrovane knjige Priča o jednoj neposlušnoj nozi Dušana Radovića sa ilustracijama Tihomira Čelanovića, kao i Arči, pas koji voli knjige Gorana Markovića sa ilustracijama Alekse Jovanovića. Sada će biti predstavljena izdanja na engleskom jeziku.
Za Sajam knjiga u Bolonji, knjiga savremenog autora Uglješe Šajtinca Čarna i Nesvet prilagođena je formi slikovnice, sa ilustracijama Koste Milovanovića.
Izdanja beletristike biće dopunjena kratkim ilustrovanim romanima Putovanja puža Maksimilijana Gordane Timotijević sa ilustracijama Marije Stojisavljević i Igra skrivanja Dragane Mladenović sa ilustracijama Tihomira Čelanovića.
Na engleskom jeziku će biti predstavljena i Pčeličina dobro poznata izdanja Moj leksikon ‒ knjiga za devojčice i Moj leksikon ‒ knjiga za dečake, kao i dva serijala knjiga za bebe Bebina crno-bela knjiga i Bebina prva knjiga.
Mnoga postojeća izdanja redizajnirana su da bi pratila potrebe tržišta, tako da će Pčelica i ovog proleća pokušati da svoja izdanja na najbolji način predstavi inostranim partnerima, ali i da na ovoj najvećoj smotri izdavaštva za decu pronađe nove knjige koje će prevesti i objaviti na srpskom jeziku.